1

Składniki

1 Kilogram
cukinia
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
śmietana 12%
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie obrać, wydrążyć środek z pestkami i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Marchew obrać również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Do tak przygotowanej cukinii dodać jaja, mąkę, śmietanę, czosnek i sól.
  4. Ciasto dokładnie wymieszać ( jeśli jest za luźne trzeba dodać jeszcze mąki). Smażyć na złoto – brązowy kolor.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!