1

Składniki

1 Kilogram
cukinia
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
śmietana 12%
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie obrać, wydrążyć środek z pestkami i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Marchew obrać również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Do tak przygotowanej cukinii dodać jaja, mąkę, śmietanę, czosnek i sól.
  4. Ciasto dokładnie wymieszać ( jeśli jest za luźne trzeba dodać jeszcze mąki). Smażyć na złoto – brązowy kolor.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Zapiekanka makaronowa

Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!