1

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
herbatniki
2 Łyżki
kakao
25 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do zagotowanego mleka dodać kostkę margaryny, szklankę cukru,cukier waniliowy. Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy kaszę manną cały czas mieszając,aby nie porobiły się grudki. Ściągamy z ognia. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i jeszcze chwilę mieszamy i gotujemy. Do drugiej dodajemy wiórka kokosowe i też chwilę gotujemy. W brytfannie układamy herbatniki, wykładamy gorącą białą masę a następnie kakaową. Układamy na wierzchu resztę herbatników. Polewamy lukrem,posypujemy wiórkami kokosowymi.(5 dag)lub robimy polewę.

Opis

Szybko można zrobić do herbatki lub kawy.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Naleśniki razowe

Łatwy Do 15 min
Naleśniki razowe

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!