0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
Sos pomidorowy
1 Sztuka
Gotowe ciasto spód do pizzy
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
ogórek konserwowy
2 Sztuki
Papryka czerwona konserwowa
1 Łyżka
zioła
40 Dekagramów
mięso wieprzowe mielone
15 Dekagramów
Szynka kanapkowa
40 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na formy. Położyć na papierze do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym i układać na wierzchu dodatki, układamy plastry żółtego sera.
  2. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st C. Rozgrzewamy blachę. Wstawiamy pizzę do gorącego piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut. Jeśli mamy czas, warto, żeby pizza po rozwałkowaniu, a przed nałożeniem nadzienia, trochę odpoczęła i podrosła ok. 15 minut.

Opis

Jedna ze smaczniejszych wersji pizzy:)

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Lasagne warzywna

Łatwy Do 1 godz
Lasagne warzywna

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Makaron z serem i pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z serem i pomidorami

Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!