0

Składniki

0 Sztuk
- 2 łyżki wody
0 Sztuk
kakao
0 Sztuk
Cukru pudru
0 Sztuk
Margaryny
0 Sztuk
polewa czekoladowa
0 Sztuk
Do karpatki
0 Sztuk
Oleju słonecznikowego
0 Sztuk
Proszku do pieczenia
0 Sztuk
Mąki pszennej tortowej
0 Sztuk
Cukru
0 Sztuk
Jajek kurzych
0 Sztuk
BISZKOPT:
0 Sztuk
herbatniki
0 Sztuk
rodzynki
0 Sztuk
alkohol
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oddzielić białka od żółtek, ubić i dodać cukier. Rozbić na talerzu żółtka proszek i olej, dodać do ubitych białek, na koniec mąkę i wymieszać lekko.
  2. ciasto upiec na złoty kolor.
  3. na gotowy biszkopt wylać krem przyrządzono wg przepisu na opakowaniu.
  4. do kremu wmieszać rodzynki zmoczone dzień wcześniej w alkoholu.
  5. na kremie ułożyć herbatniki zanurzone z nalewce.
  6. wszystko przykryć polewą czekoladową

Opis

Ciasto pijak jest nasączone nutką alkoholu... świetne na przyjęcia ;)

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Keks

Łatwy Do 40 min.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!