0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
Orzechy ziemne
3 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
  2. W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
  3. Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
  5. Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
  6. Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.

Opis

biszkopt orzechowy............

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!