0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
Orzechy ziemne
3 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
  2. W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
  3. Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
  5. Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
  6. Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.

Opis

biszkopt orzechowy............

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!