Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
3 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
kminek
1 Łyżeczka
gorczyca
0.5 Szklanki
ocet winny
6 Sztuk
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. ogórki umyć ,pionowo układać w czystych słoikach przekładać czosnkiem przysypując gorczycą wode zagotować solą cukrem i liściem laurowym i kminkiem lekko sotudzić zalać ogórki słoik przykruc folia i odstawić na 3 dni nastepnie zagotowac ocet i dodac do ogorków słoik zmaknoc pokrywką i pasteryzować 20 minut w tem około 90 stopni

Opis

ogórki kosnserwowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!