0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
3 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
kminek
1 Łyżeczka
gorczyca
0.5 Szklanki
ocet winny
6 Sztuk
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki umyć ,pionowo układać w czystych słoikach przekładać czosnkiem przysypując gorczycą wode zagotować solą cukrem i liściem laurowym i kminkiem lekko sotudzić zalać ogórki słoik przykruc folia i odstawić na 3 dni nastepnie zagotowac ocet i dodac do ogorków słoik zmaknoc pokrywką i pasteryzować 20 minut w tem około 90 stopni

Opis

ogórki kosnserwowe

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!