0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
3 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
kminek
1 Łyżeczka
gorczyca
0.5 Szklanki
ocet winny
6 Sztuk
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ogórki umyć ,pionowo układać w czystych słoikach przekładać czosnkiem przysypując gorczycą wode zagotować solą cukrem i liściem laurowym i kminkiem lekko sotudzić zalać ogórki słoik przykruc folia i odstawić na 3 dni nastepnie zagotowac ocet i dodac do ogorków słoik zmaknoc pokrywką i pasteryzować 20 minut w tem około 90 stopni

Opis

ogórki kosnserwowe

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!