0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1.5 Szklanki
cukier
1.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
opakowanie wiórków kokosowych
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
6 Łyżek
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier, cukier waniliowy, margarynę, mleko i kakao podgrzać w średniej wielkości garnku, zagotować. Gdy masa się podniesie, pomieszać chwilę i wyłączyć gaz. Zostawić do wystygnięcia. Oddzielone od białek żółtka dodać do ostygniętej masy. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Oba rodzaje mąk wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Do białek wsypać szczyptę soli, ubić pianę, delikatnie rozmieszać z ciastem. Nagrzać piekarnik. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wlać ciasto i wstawić do pieczenia. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu ciasto posmarować polewą, ew. Posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Ciasto mało pracochłonne - większość czasu spędzam czekając na ostygnięcie masy, a w dodatku można je wykonać bez miksera i zostaje po nim mało brudnych naczyń!

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!