0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1.5 Szklanki
cukier
1.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
opakowanie wiórków kokosowych
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
6 Łyżek
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier, cukier waniliowy, margarynę, mleko i kakao podgrzać w średniej wielkości garnku, zagotować. Gdy masa się podniesie, pomieszać chwilę i wyłączyć gaz. Zostawić do wystygnięcia. Oddzielone od białek żółtka dodać do ostygniętej masy. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Oba rodzaje mąk wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Do białek wsypać szczyptę soli, ubić pianę, delikatnie rozmieszać z ciastem. Nagrzać piekarnik. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wlać ciasto i wstawić do pieczenia. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu ciasto posmarować polewą, ew. Posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Ciasto mało pracochłonne - większość czasu spędzam czekając na ostygnięcie masy, a w dodatku można je wykonać bez miksera i zostaje po nim mało brudnych naczyń!

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!