Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Miodownik, to ciasto które piekły nasze Babcie, składające się z kruchych blatów miodowych, przełożone masą grysikowo-kakaową z dodatkiem orzechów włoskich. Tradycyjne, proste i zawsze udane.
CIASTO MIODOWE |
|||
600 | Gramów | ||
![]() |
|||
4 | Łyżki |
miód
|
|
100 | Gramów |
masło extra
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
15 | Gramów |
soda oczyszczona
|
|
3 | Sztuki |
jaja L
|
|
MASA GRYSIKOWA |
|||
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
500 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
120 | Gramów | ||
120 | Gramów |
cukier
|
|
200 | Gramów |
masło extra
|
|
3 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
POLEWA |
|||
100 | Gramów |
czekolada
|
|
50 | Gramów |
masło extra
|
|
80 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |