Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Pulpety w sosie pomidorowym Łowicz

Bułeczki

250 Gramów
mąka
150 Mililitrów
woda
40 Gramów
masło
12 Gramów
Świeże drożdże
1 Sztuka
Jajka kurze całe
1 Szczypta
SEZAM

Dodatki

1 Kostka
ser żółty
10 Sztuk
pomidorki koktajlowe
1 Pęczek
Rukola
1 Opakowanie
Mini ogórki konserwowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj zaczyn. Drożdże wymieszaj z cukrem i ciepłą wodą. Odstaw na kilka minut.
  2. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj żółtko i zaczyn. Wymieszaj wstępnie i dodaj roztopione masło. Wyrabiaj ręcznie kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i odstające od ręki. Włóż do miski wysmarowanej odrobiną oleju. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi objętość.
  3. Po tym czasie wyrób ciasto ponownie i podziel na równej wielkości bułeczki – około 20 sztuk. Wyłóż bułeczki na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Pozostaw na około 30 minut aż wyrosną ponownie.
  4. Posmaruj białkiem i posyp sezamem. Piecz w temp. 200ºC przez około 10-15 minut aż bułeczki będą ładnie przybrązowione.
  5. Przygotuj dodatki, ser pokrój w małe kwadraty. Pomidorki w plasterki. Pulpety podgrzej na patelni. Bułeczki przekrój na pół. Przygotuj burger: bułka, warstw sosu pomidorowego, rukola, pulpet, plaster sera, pomidorki, bułka oraz ogórek konserwowy na wykałaczce.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!