1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
woda
2.5 Szklanki
olej
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
Ciasto
1.5 Sztuki
jajko
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
masło
1 Sztuka
Aromat
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Upiec 2 ciasta- w foremce keksówce. Jedno jasne (bez dodatku kakao), drugie ciemne (z dodatkiem kakao).
  2. Pokroić w kromki i przełożyć kremem. Ugotować budyń. Wystudzony utrzeć z masłem.
  3. Przełożyć ciasto. Polać polewą, kroić ukośnie.

Opis

Ciekawe i pyszne ciasto. Wychodzi naprawdę spora porcja :) trzeba się jednak przygotować na to, że nie będzie się mieściło na tacy :d

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!