1

Składniki

0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
woda
2.5 Szklanki
olej
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
Ciasto
1.5 Sztuki
jajko
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
masło
1 Sztuka
Aromat
2 Łyżki
kakao
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Upiec 2 ciasta- w foremce keksówce. Jedno jasne (bez dodatku kakao), drugie ciemne (z dodatkiem kakao).
  2. Pokroić w kromki i przełożyć kremem. Ugotować budyń. Wystudzony utrzeć z masłem.
  3. Przełożyć ciasto. Polać polewą, kroić ukośnie.

Opis

Ciekawe i pyszne ciasto. Wychodzi naprawdę spora porcja :) trzeba się jednak przygotować na to, że nie będzie się mieściło na tacy :d

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!