1

Składniki

0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
woda
2.5 Szklanki
olej
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
Ciasto
1.5 Sztuki
jajko
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
masło
1 Sztuka
Aromat
2 Łyżki
kakao
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Upiec 2 ciasta- w foremce keksówce. Jedno jasne (bez dodatku kakao), drugie ciemne (z dodatkiem kakao).
  2. Pokroić w kromki i przełożyć kremem. Ugotować budyń. Wystudzony utrzeć z masłem.
  3. Przełożyć ciasto. Polać polewą, kroić ukośnie.

Opis

Ciekawe i pyszne ciasto. Wychodzi naprawdę spora porcja :) trzeba się jednak przygotować na to, że nie będzie się mieściło na tacy :d

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!