0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
ocet balsamiczny
2 Łyżeczki
sos sojowy
3 Sztuki
schab bez kości
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
tymianek
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.3 Sztuki
feta
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miąso kroimy w cienkie plastry i wrzucamy do marynaty. Proporcje nalezy ustalic sobie samemu w zaleznosi ile miesa mamy i jak bardzo lubimy takie połaczone smaki. Ja probowałam składniki marynaty, mieszałam az uzyskałam to co mi odpowiadalo. Miałam tylko 3 roladki. Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszamy delikatnie mięso z marynaty i przygotowujemy farsz. Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki) mieszamy z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodajemy dowolnych przypraw. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nakładamy farsz, i miąsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku.
  2. Następnie zawijamy z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego." Resztą jajka posmarowłam ciasto francuskie. Roladki wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na jakies 45 minut.

Opis

Marynowane schabiki to połączenie schabu, fety i ciasta francuskiego bardzo kuszące;)

Podobne przepisy

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min.

Spaghetti alla carbonara

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!