3

Składniki

1 Puszka
tuńczyk w sosie własnym
2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
Papryczka chili
3 Sztuki
pomidor
1 Łyżka
kapary
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wsyp tuńczyka i połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Pomidory obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Wlej do podsmażonej cebulki pomidory i duś parę minut.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę oraz papryczkę chilli.
  4. Do sosu wsyp kapary i wymieszaj składniki. Sos połącz z makaronem i posyp parmezanem.
  5. Przygotuj wszystkie składniki

Opis

Uwielbiam makaron pióra, tuńczyka i kapary. Połączone lekkim pomidorowym sosem dają nieziemski smak!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Paella

Łatwy Do 1 godz
Paella

Rurki z tuńczykiem

Łatwy Do 15 min
Rurki z tuńczykiem

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!