3

Składniki

1 Puszka
tuńczyk w sosie własnym
2 Szczypty
sól, pieprz
400 Gramów
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
Papryczka chili
3 Sztuki
pomidor
1 Łyżka
kapary
3 Łyżki
olej
3 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wsyp tuńczyka i połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Pomidory obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Wlej do podsmażonej cebulki pomidory i duś parę minut.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę oraz papryczkę chilli.
  4. Do sosu wsyp kapary i wymieszaj składniki. Sos połącz z makaronem i posyp parmezanem.
  5. Przygotuj wszystkie składniki

Opis

Uwielbiam makaron pióra, tuńczyka i kapary. Połączone lekkim pomidorowym sosem dają nieziemski smak!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Paella

Łatwy Do 1 godz

Rurki z tuńczykiem

Łatwy Do 15 min

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!