2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
1 Sztuka
jajko
20 Dekagramów
Ser żółty np. gouda

Sos

3 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.75 Szklanki
Mleko 2%
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać mięso smażyć około 20 minut, po czym zestawić z ognia, dodać jajko i przecier tak aby uzyskać jednolitą masę.
  2. sos beszamelowy: margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać mąkę, wymieszać powoli dolewać zimne mleko, doprawić solą i pieprzem
  3. Gotową masą nadziewać makaron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polać sosem beszamelowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku około 30 minut.

Opis

Potrawa nadaje się na co dzień jak i od święta, przepis dostałam od znajomej i jest naprawdę wyśmienity

Podobne przepisy

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!