Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
mięso mielone
0.75 Szklanki
Mleko do sosu
1 Sztuka
Paczka makaronu cannelloni (grube rurki),
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Przecier pomidorowy 30 %
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
Margaryna lub masło na sos beszamelowy
3 Łyżki
Mąka do sosu
20 Dekagramów
Ser żółty np. gouda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać mięso smażyć około 20 minut, po czym zestawić z ognia, dodać jajko i przecier tak aby uzyskać jednolitą masę.
  2. Gotową masą nadziewać makaron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polać sosem beszamelowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku około 30 minut.
  3. sos beszamelowy: margarynę rozpuścić w garnuszku, dodać mąkę, wymieszać powoli dolewać zimne mleko, doprawić solą i pieprzem

Opis

Potrawa nadaje się na co dzień jak i od święta, przepis dostałam od znajomej i jest naprawdę wyśmienity

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!