Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Sos:
1 Sztuka
Płaty ciasta do lazzanii
1 Sztuka
pomidory w puszce
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
bazylia
50 Dekagramów
mięso mielone
40 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, dzieląc go w międzyczasie na małe kawałeczki, do usmażonego mięsa wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz, bazylię do smaku,
  2. Płaty lazanii układamy pierwszą warstwą na dnie blaszki lub naczynia żaroodpornego, następną warstwę układamy farszy mięsny, następnie potarkowany ser żółty, smarujemy sosem beszamelowym ( przepis w mojej księdze) i układamy kolejną warstwę lazanii, warstwy powtarzamy 3-4 razy, ostatnią warstwę przykrywamy płatami lazanii, smarujemy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem.
  3. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temp 200c około 30 minut

Opis

Idealna na obiad lub kolację

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!