Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz biały
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
kminek
20 Gramów
marchew
20 Gramów
korzeń pietruszki
10 Gramów
seler
1 Sztuka
skrzydło kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę, seler kroje w kostkę.
  2. Wlewam do garnka wodę i jedno skrzydełko z kurczaka i gotuję je. Gdy tylko woda staje się wrzątkiem , zbieram resztki tzw. : brudów i wsypuję warzywa. Całość przyprawiam białym pieprzem, bazylią, oregano, majerankiem , natką pietruszki i kminkiem. Nie dodaje tradycyjnych przypraw tj.:Vegety, soli, czarnego pieprzu.
  3. Gotuję ok 45 minut aż warzywa będą miękkie.
  4. W osobnym garnuszku mieszam jajko z mąką na gładką masę.
  5. Masę wlewam do rosołku i jeszcze parę sekund gotuję .
  6. POLECAM wszystkim mamom.

Opis

Zupkę przygotowuję mojemu rocznemu synkowi. Wszystkie składniki staram się wybierać z najlepszych upraw, czyli niezawodnego ogródka mojej babci! szybka i prosta w przygowaniu/ idealnie nadaje się jako pierwsza potrawa dla małych dzieci/ smaczna i delikatna/ Wskazówka : nie przesadzać z przyprawami/

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!