0

Składniki

1 Szczypta
pieprz biały
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
kminek
20 Gramów
marchew
20 Gramów
korzeń pietruszki
10 Gramów
seler
1 Sztuka
skrzydło kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę, seler kroje w kostkę.
  2. Wlewam do garnka wodę i jedno skrzydełko z kurczaka i gotuję je. Gdy tylko woda staje się wrzątkiem , zbieram resztki tzw. : brudów i wsypuję warzywa. Całość przyprawiam białym pieprzem, bazylią, oregano, majerankiem , natką pietruszki i kminkiem. Nie dodaje tradycyjnych przypraw tj.:Vegety, soli, czarnego pieprzu.
  3. Gotuję ok 45 minut aż warzywa będą miękkie.
  4. W osobnym garnuszku mieszam jajko z mąką na gładką masę.
  5. Masę wlewam do rosołku i jeszcze parę sekund gotuję .
  6. POLECAM wszystkim mamom.

Opis

Zupkę przygotowuję mojemu rocznemu synkowi. Wszystkie składniki staram się wybierać z najlepszych upraw, czyli niezawodnego ogródka mojej babci! szybka i prosta w przygowaniu/ idealnie nadaje się jako pierwsza potrawa dla małych dzieci/ smaczna i delikatna/ Wskazówka : nie przesadzać z przyprawami/

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa z zielonego groszku

Łatwy Do 40 min.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!