1

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
pieprz biały
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
skrzydło kurczaka
5 Łyżek
Kasza jęczmienna
20 Dekagramów
marchew
20 Dekagramów
zielona pietruszka-łodyżki
10 Dekagramów
por
10 Dekagramów
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującej się wody dorzucam skrzydełko i warzywa. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykrywką przez ok 25 minut . Zupę przyprawiamy bazylią, kminkiem, majerankiem, białym pieprzem (odrobiną) i solą.
  2. Następnie stopniowo, ciągle mieszając dorzucamy drobnej kaszy jęczmiennej (ok 3-5 łyżek). Całość gotujemy aż kasza jak i warzywa będą miękkie.
  3. Skrzydełko z kurczaka namaczam w wodzie i pozostawiam na około 1 godzinę. W międzyczasie kroję marchewkę, pietruszkę, por i seler w kostkę.

Opis

Zupkę przygotowuje sama z myślą o moim 1,5 rocznym synku.

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti z warzywami

Łatwy Do 40 min

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!