Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
śmietana 36%
1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
jogurt truskawkowy 1,5%
250 Gramów
biszkopty
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
0.25 Szklanki
woda
0.25 Szklanki
woda
0.25 Szklanki
woda
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Galaretka niebieska
2 Sztuki
Galaretka owocowa
2 Łyżki
ŻELATYNA
2 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
cukier puder
2 Łyżki
ŻELATYNA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: z podanych składników pieczemy biszkopt.
  2. Masa jabłkowa: jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przesmażamy, aż będą miękkie. Następnie wsypujemy galaretkę i jeszcze chwilę smażymy. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę.
  3. Masa jogurtowa: jogurt łączymy z suchymi galaretkami za pomocą miksera. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
  4. Masa śmietanowa: schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, po ubiciu ostrożnie wlewamy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy.
  5. Ułożenie ciasta: biszkopt-masa jabłkowa-biszkopty-masa jogurtowa-kupki bitej śmietany kładzione za pomocą szprycy.

Opis

Wspaniale prezentuje się na stole.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!