0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.3 Szklanki
mleko
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
1 Sztuka
kostka rosołowa
5 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
Parówka drobiowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.
  2. Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.

Opis

zupa kalafiorowa z parówką

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!