Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.3 Szklanki
mleko
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
1 Sztuka
kostka rosołowa
5 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
Parówka drobiowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.
  2. Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.

Opis

zupa kalafiorowa z parówką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!