0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.3 Szklanki
mleko
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
1 Sztuka
kostka rosołowa
5 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
Parówka drobiowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.
  2. Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.

Opis

zupa kalafiorowa z parówką

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!