0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.3 Szklanki
mleko
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
1 Sztuka
kostka rosołowa
5 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
Parówka drobiowa
1 Łyżka
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Przełożyć do garnka. Dodać kostki rosołowe, starte na tarce marchewki i pietruszkę. Dodać pozostałe składniki, oprócz soli i ziemniaków. Zagotować.
  2. Gdy zupa się zagotuje dodać drobno pokrojone ziemniaki i doprawić solą. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone w plastry parówki. Pogotować jeszcze 5 minut. Zaprawić odrobiną mleka.

Opis

zupa kalafiorowa z parówką

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!