0

Składniki

Ciasto

50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
250 Gramów
migdały
65 Gramów
nasiona słonecznika
150 Gramów
Daktyle
60 Gramów
Olej kokosowy

Krem

70 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
800 Mililitrów
Mleko kokosowe
0.25 Szklanki
miód
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko kokosowe włóż do lodówki, najlepiej dzień wcześniej, aby z mleko rozdzieliło się na część twardą i wodę.
  2. Daktyle zalej wodą i odstaw na minimum 3 godziny. Migdały oraz słonecznik zmiksuj na drobno.
  3. Miękkie migdały zmiksuj z kakao i olejem kokosowym na gładką masę.
  4. Połącz rozdrobnione orzechy i masę kakaową. Formę wyłóż ciastem i wyrównaj powierzchnię.
  5. Dno formy możesz wyłożyć papierem do pieczenia, to ułatwi serwowanie.
  6. Przykryj ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki. Przygotuj krem.
  7. Z mleka użyj tylko twardej kokosowej części, dodaj miód oraz kakao i szczyptę soli.
  8. Zmiksuj wszystko na gładką masę i ubij.
  9. Wyłóż krem na wcześniej przygotowany spód.
  10. Włóż ciasto ponownie do lodówki aby stężało.
  11. Podawaj posypane pokrojonymi migdałami.

Podobne przepisy

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Kakaowy „sernik” jaglany

Łatwy Do 1 godz
Kakaowy „sernik” jaglany

Kokosowo-Kakaowe Trufle

Łatwy Do 40 min
Kokosowo-Kakaowe Trufle

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Kakaowy Shake

Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Pierniczki kakaowe

Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Pikantne kakao

Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!