0

Składniki

150 Gramów
makaron spaghetti Lubella
250 Gramów
Filet z piersi kuczaka
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
1 Łyżeczka
Przyprawa do mięsa
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
batat
0.5 Sztuki
cukinia
6 Sztuk
Brukselka
7 Sztuk
pieczarki
1 Ząbek
czosnek
1 Szklanka
bulion drobiowy
1 Łyżka
1 Opakowanie
arkusz ciasta francuskiego
150 Gramów
ser żółty
2 Łyżeczki
sól, pieprz
2 Łyżki
Olej do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i filet z kurczaka. Przesmażamy przez kilka minut, aż mięso zmieni kolor. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, przekrojone na pół brukselki, pokrojonego w kostkę batata, pół plastry obranej ze skórki cukinii i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy i podlewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Spaghetti gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Mieszamy z przygotowanym sosem. Odcedzamy. Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty o wymiarach 25x15 cm. Na każdym płacie na połowie rozkładamy starty na drobnych oczkach ser, następnie spaghetti. Na wierzchu rozkładamy kolejną warstwę sera. Drugą połową ciasta przykrywamy spaghetti, tak aby wszystkie boki się łączyły. Boki dogniatamy widelcem, na wierzch każdej koperty robimy nacięcia. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 minut w temperaturze 190-200*C. Podajemy ciepłe.

Opis

Przepis pochodzi z http://violetowekucharzenie.blogspot.com

Podobne przepisy

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron z warzywami letnie smaki

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami letnie smaki

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!