0

Składniki

1 Szczypta
chili
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Szklanka
Fasola szparagowa
1 Szklanka
ser biały
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
marchew
1 Łyżka
Warzywa
1 Łyżka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie przesmażam cebule i drobno pokrojona marchewkę, smażę ok 3 minut aż lekko mięknie, dodaje pokrojone selery, ząbek czosnku, pomidory. Zalewam bulionem, chwile razem gotuje, dodaje fasolkę, pieprz, bazylię, kosteczkę knorr, chilli, ajvar i koncentrat. Dorzucam pierożki. Wszystko się ma jeszcze pogotować aż pierożki będą gotowe. Można doprawić do smaku. Zupa ma być lekko pikantna o wyrazistym smaku pomidorów i selera.

Opis

Zupa pomidorowa inna, rozgrzewająca na południowy sposób

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!