Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
chili
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Szklanka
Fasola szparagowa
1 Szklanka
ser biały
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
marchew
1 Łyżka
Warzywa
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na oliwie przesmażam cebule i drobno pokrojona marchewkę, smażę ok 3 minut aż lekko mięknie, dodaje pokrojone selery, ząbek czosnku, pomidory. Zalewam bulionem, chwile razem gotuje, dodaje fasolkę, pieprz, bazylię, kosteczkę knorr, chilli, ajvar i koncentrat. Dorzucam pierożki. Wszystko się ma jeszcze pogotować aż pierożki będą gotowe. Można doprawić do smaku. Zupa ma być lekko pikantna o wyrazistym smaku pomidorów i selera.

Opis

Zupa pomidorowa inna, rozgrzewająca na południowy sposób

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!