2

Składniki

1 Kilogram
Mięso szynki wieprzowej
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
majeranek
0.5 Łyżeczki
pieprz
3 Łyżeczki
koncentrat pomidorowy 30%
1 Łyżeczka
olej
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
liść laurowy
0.25 Sztuki
por
0.5 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)
  2. Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.
  3. Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.
  4. Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)
  5. Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.
  6. Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.
  7. Majeranek i koncentrat pomidorowy.
  8. Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).
  9. Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.
  10. Podawać z ziemniakami lub makaronem. smacznego

Opis

Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy,jest bardzo smaczny,polecam.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!