Example thumb
2

Składniki

1 Kilogram
Mięso szynki wieprzowej
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
majeranek
0.5 Łyżeczki
pieprz
3 Łyżeczki
koncentrat pomidorowy 30%
1 Łyżeczka
olej
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
liść laurowy
0.25 Sztuki
por
0.5 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
mąka pszenna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)
  2. Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.
  3. Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.
  4. Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)
  5. Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.
  6. Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.
  7. Majeranek i koncentrat pomidorowy.
  8. Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).
  9. Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.
  10. Podawać z ziemniakami lub makaronem. smacznego

Opis

Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy,jest bardzo smaczny,polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!