0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
2 Łyżki
olej
6 Łyżek
cukier
25 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. żółtka ucieramy z cukrami i masłem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, oraz pomału dolewamy mleko, cały czas miksując. Z białek ubijamy piane i pomału dodajemy do utartych z innymi składnikami żółtkami i mieszamy łyżka. Ciasto nakładamy do gofrownicy i pieczemy (jeśli nie ma automatycznego wyłańczania to pieczemy ok 5-6 minut).
  2. Galaretkę rozpuszczamy w 450ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. Następnie kroimy ją w kostkę i posypujemy gofry. Jemy:)

Opis

nowy sposób na podanie gofrów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!