0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
2 Łyżki
olej
6 Łyżek
cukier
25 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. żółtka ucieramy z cukrami i masłem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, oraz pomału dolewamy mleko, cały czas miksując. Z białek ubijamy piane i pomału dodajemy do utartych z innymi składnikami żółtkami i mieszamy łyżka. Ciasto nakładamy do gofrownicy i pieczemy (jeśli nie ma automatycznego wyłańczania to pieczemy ok 5-6 minut).
  2. Galaretkę rozpuszczamy w 450ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. Następnie kroimy ją w kostkę i posypujemy gofry. Jemy:)

Opis

nowy sposób na podanie gofrów

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Racuchy

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!