1

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
0.33 Szklanki
olej słonecznikowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
  2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
  3. Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

Opis

Gofry lekkie i chrupiące... Porcja dla czterech osób w 10 minut!

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Muffinki

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z Mlekołakami

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!