1

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
0.33 Szklanki
olej słonecznikowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
  2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
  3. Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

Opis

Gofry lekkie i chrupiące... Porcja dla czterech osób w 10 minut!

Podobne przepisy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!