Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
0.33 Szklanki
olej słonecznikowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
  2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
  3. Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

Opis

Gofry lekkie i chrupiące... Porcja dla czterech osób w 10 minut!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!