0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
2.5 Szklanki
mąka
5 Sztuk
jajko
3 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ubić z cukrem dodać mleko, proszek do pieczenia, olej i miód
  2. stopniowo sypać mąkę i ubijać (nigdy mąki nie mierzę)
  3. ciasto ma mieć konsystencje ciasta na biszkopt
  4. nakładać w nagrzaną gofrownice i piec ok 4 min
  5. upieczone ustawiać pionowo żeby wyszła z nich para wtedy będą kruche, w innym przypadku mogą zrobić się gumowe
  6. Podawać z bitą śmietaną i owocami sezonowymi
  7. lub wedle własnego uznania

Opis

Zawsze w modzie - pyszne gofry z kremem i owocami

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!