0

Składniki

20 Gramów
ŻELATYNA
200 Gramów
cukier
13 Sztuk
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. zelatyne namoczyc w zimnej wodzie
  2. z 4 cytryn cienkoobrzc skorke i pokroic w paseczki
  3. z 12 cytryn wycisnac sok dodac cukier i podgrzewac stale mieszajac do rozpuszczenia cukru
  4. do goracego syropu dodac zelatyne i rozpuscic ja stale mieszajac
  5. jedna cytryne pokroic w cienkie plastry
  6. galaretke wlac do pucharku (do polowy) wlozyc plasterek cytryny i dolac druga polowe galaretki
  7. chlodzic ok 4 godz

Opis

BARDZO ORZEZWIAJACA

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Mazurek

Łatwy Do 1 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!