0

Składniki

20 Gramów
ŻELATYNA
200 Gramów
cukier
13 Sztuk
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. zelatyne namoczyc w zimnej wodzie
  2. z 4 cytryn cienkoobrzc skorke i pokroic w paseczki
  3. z 12 cytryn wycisnac sok dodac cukier i podgrzewac stale mieszajac do rozpuszczenia cukru
  4. do goracego syropu dodac zelatyne i rozpuscic ja stale mieszajac
  5. jedna cytryne pokroic w cienkie plastry
  6. galaretke wlac do pucharku (do polowy) wlozyc plasterek cytryny i dolac druga polowe galaretki
  7. chlodzic ok 4 godz

Opis

BARDZO ORZEZWIAJACA

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truska...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowo-waniliowa panna cotta z sosem ze świeżych truskawek

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!