Figi pieczone z fetą
EkspertOdKuchni
Masz ochotę na niebanalne połączenie smakowe? Koniecznie zasmakuj bruschetty z figą i fetą! To idealny wybór dla osób, które cenią sobie lekkość i świeżość dań. Kawałki chrupiącego chleba pokrytego miękką fetą i słodkimi kawałkami fig doskonale komponują się ze słodyczą miodu i aromatem tymianku. Figi pieczone z fetą to propozycja dla nawet najbardziej wymagających smakoszy.
0
0 / 0
Masz ochotę na niebanalne połączenie smakowe? Koniecznie zasmakuj bruschetty z figą i fetą! To idealny wybór dla osób, które cenią sobie lekkość i świeżość dań. Kawałki chrupiącego chleba pokrytego miękką fetą i słodkimi kawałkami fig doskonale komponują się ze słodyczą miodu i aromatem tymianku. Figi pieczone z fetą to propozycja dla nawet najbardziej wymagających smakoszy.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g feta
4 łyżka miód
60 oliwa z oliwek extra virgin
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Chleb pokroić na grube kromki (około 2 cm wysokości) polać oliwą extra i wstawić do piekarnika ustawionego na opcję grill aż pieczywo się zarumieni z wierzchu.
Fetę pokruszyć na mniejsze kawałki, figę pokroić w plastry, ułożyć na grillowanym chlebie i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Gotową bruschettę polać miodem doprawić solą i pieprzem i posypać tymiankiem.