Figi pieczone z fetą

EkspertOdKuchni
Figi pieczone z fetą

0

0 / 0

Masz ochotę na niebanalne połączenie smakowe? Koniecznie zasmakuj bruschetty z figą i fetą! To idealny wybór dla osób, które cenią sobie lekkość i świeżość dań. Kawałki chrupiącego chleba pokrytego miękką fetą i słodkimi kawałkami fig doskonale komponują się ze słodyczą miodu i aromatem tymianku. Figi pieczone z fetą to propozycja dla nawet najbardziej wymagających smakoszy.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g feta

4 łyżka miód

60 oliwa z oliwek extra virgin

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Chleb pokroić na grube kromki (około 2 cm wysokości) polać oliwą extra i wstawić do piekarnika ustawionego na opcję grill aż pieczywo się zarumieni z wierzchu.

2

Fetę pokruszyć na mniejsze kawałki, figę pokroić w plastry, ułożyć na grillowanym chlebie i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.

3

Gotową bruschettę polać miodem doprawić solą i pieprzem i posypać tymiankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły