2

Składniki

1 Kilogram
śliwki
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna mleczna
1.5 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z jajkami i cukrami dodać mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać.
  2. Ciasto wylać na wysmarowaną podłużną blachę z brzegami .
  3. Na górze poukładać śliwki(bez pestek) skórką do dołu i posypać cukrem.
  4. Piec około 40 min w 170 st.

Opis

Pyszne i szybkie do zrobienia.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!