0

Składniki

0 Sztuk
Jajek
1 Sztuka
Śnieżka
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy biszkopt
  2. gdy wystygnie wyjmujemy go z formy i przekrawamy go na pół
  3. rozrabiamy galaretkę w trochę mniejszej ilości wody niż jest wskazane na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia
  4. w wysokim naczyniu ubijamy śnieżkę i gdy już będzie prawie ubita dolewamy lekko tężejącą galaretkę i ubijamy przez jeszcze przez około 3-5min.
  5. cześć ubitej pianki przekładamy na część ciasta a druga warstwą przykrywamy, na wierzch kładziemy resztę pianki można posypać startą czekoladą

Opis

W moim domu robi się to ciasto bardzo często, bo zawsze wszystkim smakuje i szybko znika z talerzyka

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!