0

Składniki

0 Sztuk
Jajek
1 Sztuka
Śnieżka
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy biszkopt
  2. gdy wystygnie wyjmujemy go z formy i przekrawamy go na pół
  3. rozrabiamy galaretkę w trochę mniejszej ilości wody niż jest wskazane na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia
  4. w wysokim naczyniu ubijamy śnieżkę i gdy już będzie prawie ubita dolewamy lekko tężejącą galaretkę i ubijamy przez jeszcze przez około 3-5min.
  5. cześć ubitej pianki przekładamy na część ciasta a druga warstwą przykrywamy, na wierzch kładziemy resztę pianki można posypać startą czekoladą

Opis

W moim domu robi się to ciasto bardzo często, bo zawsze wszystkim smakuje i szybko znika z talerzyka

Podobne przepisy

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!