Example thumb
0

Składniki

0 Sztuk
Jajek
1 Sztuka
Śnieżka
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy biszkopt
  2. gdy wystygnie wyjmujemy go z formy i przekrawamy go na pół
  3. rozrabiamy galaretkę w trochę mniejszej ilości wody niż jest wskazane na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia
  4. w wysokim naczyniu ubijamy śnieżkę i gdy już będzie prawie ubita dolewamy lekko tężejącą galaretkę i ubijamy przez jeszcze przez około 3-5min.
  5. cześć ubitej pianki przekładamy na część ciasta a druga warstwą przykrywamy, na wierzch kładziemy resztę pianki można posypać startą czekoladą

Opis

W moim domu robi się to ciasto bardzo często, bo zawsze wszystkim smakuje i szybko znika z talerzyka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!