0

Składniki

0 Sztuk
Jajek
1 Sztuka
Śnieżka
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy biszkopt
  2. gdy wystygnie wyjmujemy go z formy i przekrawamy go na pół
  3. rozrabiamy galaretkę w trochę mniejszej ilości wody niż jest wskazane na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia
  4. w wysokim naczyniu ubijamy śnieżkę i gdy już będzie prawie ubita dolewamy lekko tężejącą galaretkę i ubijamy przez jeszcze przez około 3-5min.
  5. cześć ubitej pianki przekładamy na część ciasta a druga warstwą przykrywamy, na wierzch kładziemy resztę pianki można posypać startą czekoladą

Opis

W moim domu robi się to ciasto bardzo często, bo zawsze wszystkim smakuje i szybko znika z talerzyka

Podobne przepisy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto babci Marysi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto babci Marysi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!