1

Składniki

125 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
jabłka
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
3 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ubijamy dodając połowę cukru, pod koniec dodajemy olej. Białka ubijamy osobno z resztą cukru. dodajemy mąki.Wszystko razem mieszamy i pieczemy .
  2. Jabłka ścieramy na grubych oczkach. Galaretki rozpuszczamy w połowie wody z przepisu na opakowaniu.Gdy będzie lekko stężała dodajemy do jabłek, i to wylewamy na biszkopt.
  3. Na to wykładamy krem,jaki kto lubi do woli.
  4. Na krem wylewamy stężałą galaretkę.

Opis

Pyszne

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!