1

Składniki

125 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
jabłka
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
3 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ubijamy dodając połowę cukru, pod koniec dodajemy olej. Białka ubijamy osobno z resztą cukru. dodajemy mąki.Wszystko razem mieszamy i pieczemy .
  2. Jabłka ścieramy na grubych oczkach. Galaretki rozpuszczamy w połowie wody z przepisu na opakowaniu.Gdy będzie lekko stężała dodajemy do jabłek, i to wylewamy na biszkopt.
  3. Na to wykładamy krem,jaki kto lubi do woli.
  4. Na krem wylewamy stężałą galaretkę.

Opis

Pyszne

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!