1

Składniki

125 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
jabłka
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
3 Sztuki
Galaretka pomarańczowa
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ubijamy dodając połowę cukru, pod koniec dodajemy olej. Białka ubijamy osobno z resztą cukru. dodajemy mąki.Wszystko razem mieszamy i pieczemy .
  2. Jabłka ścieramy na grubych oczkach. Galaretki rozpuszczamy w połowie wody z przepisu na opakowaniu.Gdy będzie lekko stężała dodajemy do jabłek, i to wylewamy na biszkopt.
  3. Na to wykładamy krem,jaki kto lubi do woli.
  4. Na krem wylewamy stężałą galaretkę.

Opis

Pyszne

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!