2

Składniki

500 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
budyń śmietankowy
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
3 Łyżki
cukier
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wylewamy na blaszkę
  2. Upieczony biszkopt studzimy
  3. Wykładamy zrobiony krem na biszkopt .
  4. Robimy biszkopt
  5. Równo smarujemy ,a następnie wylewamy galaretkę .

Opis

Najlepszy na drugi dzień .Delicja dla podniebienia.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!