0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
Migdały wiórki
400 Gramów
Wiśnie ze słoika
250 Gramów
margaryna mleczna
400 Gramów
mleko UHT 3,2%
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
budyń waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. spód
  2. 4 jajka 3 szk mąki cukier 1 szk cukier waniliowy proszek do pieczenia
  3. 1 kostka Kasi jaka ubijamy z cukrem dodajemy kasie ubijamy na puszystą masę dodajemy mąkę wylewamy ciasto na blaszkę i pieczemy po upieczeniu kładziemy,migdały na wiśnie ze słoika na to gotowy budyń wylewamy miejscami na przemian migdały wiśnie budyń troszkę soku do zabarwienia iw wychodzi takie oto ciacho

Opis

ciasto wygląda apetycznie i tak smakuje

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!