Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
Galaretka winogronowa
1 Sztuka
Śnieżka
1 Sztuka
Krem waniliowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
polewa czekoladowa
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno, z odrobinka soli,dodać cukier,cukier waniliowy,po jednym żółtku i dalej ubijać.
  2. Na końcu dodać, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  3. Wylać na blaszkę(rozmiar blaszki 40x25) wysmarowaną masłem. Wysypaną bułką tartą,lub wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piec w 180°c około 50 min
  5. Wlać mleko do wysokiego naczynia,wsypać śnieżkę, krem i ubijać aż masa pięknie nam urośnie i zgęstnieje.
  6. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gotującej wody, wystudzić.
  7. Gdy zacznie lekko się gęstnieć(kilka łyżek galaretki odlać do malutkiej miseczki ,wstawić do lodówki.Do dekoracji).
  8. Resztę wlać do ubitej masy i dobrze ubijać około 2 min.
  9. Na końcu dodać, pokrojone , wypestkowane czerwone winogrona i delikatnie wymieszać.
  10. Na wystudzone ciasto,wyłożyć masę winogronową,udekorować biało- czarną polewą(rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu) oraz galaretką i winogronami.
  11. Wstawiamy do lodówki, jak sernik na zimno. smacznego.

Opis

Przepis wymyśliłam sama jest całkowicie mojego autorstwa,całej rodzince bardzo smakowało.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!