Inspiracja Adobe Stock
1
Średnia: 3 (głosów: 2)

Składniki

1 Szklanka
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę, żółtka, cukier utrzeć, dodać proszek, mąkę i na końcu pianę.
  2. Piec z masą makową lub serową na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
  3. Piec 25 minut w temp 180 C.

Opis

Ja robiłam ciasto ucierane pod makowiec

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!