0

Składniki

0.25 Litra
woda
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
60 Gramów
drożdże
400 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko podgrzać, ciepłym mlekiem i wodą rozetrzeć drożdże. Do roztartych drożdży dodać mąkę, cukier, sól i olej. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Opis

Pozostawić ciasto na 20 minut do wyrośnięcia

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!