0

Składniki

0.25 Litra
woda
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
60 Gramów
drożdże
400 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko podgrzać, ciepłym mlekiem i wodą rozetrzeć drożdże. Do roztartych drożdży dodać mąkę, cukier, sól i olej. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Opis

Pozostawić ciasto na 20 minut do wyrośnięcia

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz.

Pizza

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!