0

Składniki

0.25 Litra
woda
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
60 Gramów
drożdże
400 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko podgrzać, ciepłym mlekiem i wodą rozetrzeć drożdże. Do roztartych drożdży dodać mąkę, cukier, sól i olej. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Opis

Pozostawić ciasto na 20 minut do wyrośnięcia

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!