0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
12 Łyżek
mleko
20 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
wiórki kokosowe
25 Dekagramów
orzechy włoskie
40 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier waniliowy i cukier oraz wbijamy jajka. Na końcu dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
  2. Masa: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, następnie smażymy około 15 minut ciągle mieszając, aż do momentu, gdy uzyskamy puszystą masę.
  3. Wcześniej przygotowane ciasto wykładamy do formy i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu równomiernie rozkładamy masę kokosową i zapiekamy w piekarniku na złoty kolor.

Opis

Uwielbiam ciasta z kokosem.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Makowiec

Średni Do 1 godz

Muffinki

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!