0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
12 Łyżek
mleko
20 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
wiórki kokosowe
25 Dekagramów
orzechy włoskie
40 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier waniliowy i cukier oraz wbijamy jajka. Na końcu dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
  2. Masa: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, następnie smażymy około 15 minut ciągle mieszając, aż do momentu, gdy uzyskamy puszystą masę.
  3. Wcześniej przygotowane ciasto wykładamy do formy i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu równomiernie rozkładamy masę kokosową i zapiekamy w piekarniku na złoty kolor.

Opis

Uwielbiam ciasta z kokosem.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!