Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

1 Kostka
masło
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
1 Sztuka
Kandyzowana skórka pomarańczowa
3 Łyżki
Kakao granulowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. biszkopt kupujemy gotowy lub pieczemy tradycyjny biszkopt z 8 jaj czyli tyle skaldników ile jajek ( z 8 jajke, z 8 łyzek mąki, z 8 lyzek cukru i z 1,5łyzeczki proszku do pieczenia)
  2. upieczony biszkopt dzielimy na pół lub na 3 części.
  3. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy kakao, mase dzielimy na 2 czescie. Pierwsza i drugą przekładamy biszkopt a druga smarujemy góre ciasta, dekorujemy skórką pomarancza lub innymi bakaliami - np kokosem lub rodzynkami

Opis

świąteczne ciasto mojej babci

Podobne przepisy

Keks

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!