1

Składniki

1 Kostka
masło
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
1 Sztuka
Kandyzowana skórka pomarańczowa
3 Łyżki
Kakao granulowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. biszkopt kupujemy gotowy lub pieczemy tradycyjny biszkopt z 8 jaj czyli tyle skaldników ile jajek ( z 8 jajke, z 8 łyzek mąki, z 8 lyzek cukru i z 1,5łyzeczki proszku do pieczenia)
  2. upieczony biszkopt dzielimy na pół lub na 3 części.
  3. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy kakao, mase dzielimy na 2 czescie. Pierwsza i drugą przekładamy biszkopt a druga smarujemy góre ciasta, dekorujemy skórką pomarancza lub innymi bakaliami - np kokosem lub rodzynkami

Opis

świąteczne ciasto mojej babci

Podobne przepisy

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!