0

Składniki

4 Szklanki
mąka krupczatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać resztę składników, zagnieść ciasto,rozwałkować i wykroić serduszka, ułożyć na blasze i posmarować każde ciastko białkiem, piec na złoty kolor.

Opis

4 szklanki krupczatki 1 i 1/2 masła (temperatura pokojowa) szklanka cukru pudru 5 żółtek łyżka kwaśnej gęstej śmietany białko do smarowania wanilia

Podobne przepisy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!