0

Składniki

4 Szklanki
mąka krupczatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać resztę składników, zagnieść ciasto,rozwałkować i wykroić serduszka, ułożyć na blasze i posmarować każde ciastko białkiem, piec na złoty kolor.

Opis

4 szklanki krupczatki 1 i 1/2 masła (temperatura pokojowa) szklanka cukru pudru 5 żółtek łyżka kwaśnej gęstej śmietany białko do smarowania wanilia

Podobne przepisy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!