0

Składniki

4 Szklanki
mąka krupczatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać resztę składników, zagnieść ciasto,rozwałkować i wykroić serduszka, ułożyć na blasze i posmarować każde ciastko białkiem, piec na złoty kolor.

Opis

4 szklanki krupczatki 1 i 1/2 masła (temperatura pokojowa) szklanka cukru pudru 5 żółtek łyżka kwaśnej gęstej śmietany białko do smarowania wanilia

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Batony musli z ryżem i żurawiną

Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!