0

Składniki

100 Gramów
Migdały mielone
100 Gramów
mąka owsiana
60 Gramów
Ziarna słonecznika
60 Gramów
Sezam nasiona
30 Gramów
wiórki kokosowe
30 Gramów
nasiona czarnuszki
30 Gramów
olej kokosowy nierafinowany płynny
1 Szczypta
Sól himalajska
3 Łyżki
dżem brzoskwiniowy z lawendową nutą Łowicz
0.75 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Słonecznik, sezam i wiórki kokosowe zmiel na mąkę.
  2. Wszystkie suche składniki wsyp do miski, dodaj olej kokosowy, dżem i wodę. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  3. Po tym czasie wyłóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozsmaruj na cienką warstwę. Dobrze jest przewałkować całość zwilżonym wodą wałkiem do ciasta. Następnie pokrój masę na kawałki równej wielkości i piecz około 30 minut. W czasie pieczenia 2-3 razy wypuszczaj parę uchylając na chwilę drzwiczki piekarnika. Na 10 minut przed końcem pieczenia włącz termoobieg, żeby pieczywo równomiernie się przyrumieniło.
  4. Gotowe pieczywo odstaw do przestudzenia i przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku, aby nie straciło chrupkości. Podawaj z dżemem Łowicz brzoskwinia z lawendową nutą. Smacznego :)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz.

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!