0

Składniki

1 Dekagram
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
Gorąca woda
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw robię biszkopt, czyli ubijam 5 białek z cukrem dodając po jednym żółtku.
  2. Następnie mieszam mąkę ziemniaczaną i pszenną z proszkiem do pieczenia i dodaję do białek cały czas ubijając.
  3. Dodaję powoli pozostałe składniki: olej, wodę i mleko.
  4. Rozgrzewam wcześniej piekarnik. Piekę w temperaturze 175-180 stopni około 20-30 minut.
  5. Wystudzony biszkopt kroję na dwie części.
  6. Śmietankę kremówkę ubijam ze śmietan-fixem i przekładam biszkopt, dokładając do kremu świeże truskawki.
  7. Wierzch smaruję kremem, ozdabiam truskawkami.

Opis

Prawdziwie orzeźwiające letnie ciasto z pachnącymi truskawkami.

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Racuchy

Średni Do 40 min
Racuchy

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!