1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
przecier pomidorowy
25 Dekagramów
Wędlina
15 Dekagramów
boczek wędzony
5 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną ugotować i odlać wodę.
  2. Wędlinę, boczek, cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty, wymieszać, dodając przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony lub drobno pokrojony czosnek.
  3. Podlać niewielką ilością rosołu, doprawić, zapiec w piekarniku.

Opis

Bigos z kapusty kiszonej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!