1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
przecier pomidorowy
25 Dekagramów
Wędlina
15 Dekagramów
boczek wędzony
5 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną ugotować i odlać wodę.
  2. Wędlinę, boczek, cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty, wymieszać, dodając przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony lub drobno pokrojony czosnek.
  3. Podlać niewielką ilością rosołu, doprawić, zapiec w piekarniku.

Opis

Bigos z kapusty kiszonej

Podobne przepisy

Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min
Kolanka all'Amatriciana

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!