1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
przecier pomidorowy
25 Dekagramów
Wędlina
15 Dekagramów
boczek wędzony
5 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną ugotować i odlać wodę.
  2. Wędlinę, boczek, cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty, wymieszać, dodając przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony lub drobno pokrojony czosnek.
  3. Podlać niewielką ilością rosołu, doprawić, zapiec w piekarniku.

Opis

Bigos z kapusty kiszonej

Podobne przepisy

Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki z kapustą i serem korycińskim

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!