0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
3 Szczypty
sól, pieprz
3 Szczypty
majeranek
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1.5 Litra
bulion drobiowy
3 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
50 Dekagramów
burak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki obrać i pokroić w plasterki lub półplasterki. Bulion zagotować i dodać do niego plasterki buraków, sok z cytryny, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy.
  2. Całość gotować przez kilka minut, następnie przecedzić. Barszcz zagotować, dodać do niego zakwas buraczany i zabielić śmietaną.
  3. Następnie barszcz doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek.

Opis

Jedna ze smaczniejszych zup.

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!