0

Składniki

2 Szklanki
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajka
3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
polewa czekoladowa
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić. Mąkę z wyjątkiem dwóch łyżek, wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  2. Jaja utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę. Powstałą masę podzielić na dwie części: do jednej dać kakao, do drugiej mąkę. Całość wymieszać.
  3. Szeroką formę do babki posmarować margaryną i posypać mąką. Masę wlać do formy, na przemian białą i ciemną. Piec około 45 minut w 160 stopniach.

Opis

Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Sernik Izaura z mango

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sernik Izaura z mango

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!