Jak wykorzystać świąteczne jedzenie żeby się nie zmarnowało

0

mysza75

1
Pierogi i mięsa wykorzystanie
Po świętach jedzenie w moim domu się nie marnuje bo od kilku lat staram się nie robić hurtowych ilości, jak kiedyś. Pierogi jak zostają to podsmażam je na patelni i są pyszne. Takie ugotowane można też zamrozić i będą na obiad poświąteczny jak znalazł. Jeżeli zostają mi jakieś mięsa pieczone to kroję je albo obieram z kości i robię gulasz z warzywami tzn papryka, przecier pomidorowy, bakłażana dodaję, albo wykorzystuję takie mięso do zapiekanki z makaronem i serem. Wszyscy ją uwielbiają. Jeżeli zrobimy za dużo farszu do pierogów z kapusty i grzybów to można go z powodzeniem też zamrozić, ja wykorzystałam potem taki farsz do zrobienia pasztecików z ciasta francuskiego na sylwestra. Ekspresowa przystawka.
}