Placki ziemniaczano-bekonowe z sosem chrzanowym i łososiem

oskar.zebrowski
Placki ziemniaczano-bekonowe z sosem chrzanowym i łososiem

0

5 / 1

Placki ziemniaczano-bekonowe podawane w asyście sosu chrzanowego i łososia.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. duże ziemniaki

1 szt. cebula biała

20 dek. bekon

1 szt. jajko

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

5 łyżka olej rzepakowy

5 łyżka chrzan krakus

2 łyżka majonez

2 łyżka jogurt naturalny

0.50 szt. sałata lodowa

15 dek. łosoś wędzony

1 szt. cytryna

20 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Przygotuj sos chrzanowy. Połącz ze sobą Chrzan Krakus, majonez i jogurt naturalny.

2

Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce.

3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na jednej łyżce oleju, aż się zeszkli.

4

Bekon pokrój w paski i również podsmaż.

5

Do startych ziemniaków dodaj jajko, Mąkę Lubella Puszystą Tortową, cebulę, bekon, sól i pieprz.

6

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

7

Smaż duże placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

8

Na każdy placek połóż posiekaną sałatę lodową i polej ją sosem chrzanowym. Na wierzchu ułóż plasterki łososia.

9

Potrawę udekoruj pomidorkami koktajlowymi i kawałkami cytryny, której możesz użyć do skropienia łososia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły