Omlet Fiony

marcin
Omlet Fiony

0

0 / 0

Omlet z pełnowartościowej mąki orkiszowej z dodatkiem szpinaku na mleku roślinnym.Wypełniony serkiem twarogowym i dżemem malinowym Łowicz w towarzystwie kiwi i chrupiących migdałów.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. jajko kurze całe

2 łyżka mąka orkiszowa

4 łyżka mleko kokosowe

1 szt. szpinak mrożony

1 łyżeczka olej z pestek winogron

2 łyżeczka dżem malinowy niskosłodzony łowicz

1 łyżka ser twarogowy kremowy

1 szt. kiwi

4 szt. migdały

Przygotowanie


1

Jajko wbić do miski, dodać mąkę, szpinak (wcześniej rozmrożony), oraz mleko kokosowe. Wszystko razem dobrze roztrzepać.

2

Rozgrzać patelnię i posmarować olejem. Usmażyć naleśnik.

3

Usmażony naleśnik przełożyć na talerz. Posmarować serkiem twarogowym i dżemem niskosłodzonym malinowym Łowicz. Złożyć i udekorować pokrojonym kiwi i migdałami.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły